پاسخ به سوالات پرتکرار درباره سئو

سوالات پرتکرار درباره سئو

این روزها زیاد اسم خدمات سئو را می‌شنویم. ممکن است متخصص سئو باشید و افراد مختلفی سوال‌های تکراری راجب سئو از شما بپرسند. یا این‌که به تازگی با این حوزه آشنا شده باشید و ذهنتان درگیر برخی از این سوال‌ها باشد. حتی ممکن است صاحب یک کسب و کار باشید که قصد دریافت خدمات سئو برای سایت خود داشته باشید و راجب برخی از مسائل پیرامون سئو، پرسش‌هایی داشته باشید. با دانا و 18 سوال پرتکرار درباره سئو همراه باشید.

سئو چیست؟

سئو یا SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که بیانگر کلیه اموری است که با هدف بهبود جایگاه سایت در نتایج جستجوی کلماتی خاص در گوگل، انجام می‌شود. البته که تنها گوگل مد نظر ما نیست و کلیه موتورهای جستجو، می‌توانند هدفی برای انجام امور سئو باشند؛ اما به طور کلی با توجه به میزان استفاده از گوگل، معمولا تمرکز اصلی سئو بر موتور جستجوی گوگل است.

هر کسب و کاری، تعدادی کلمات هدف دارد که مشتریان آن، به وسیله جستجوی آن کلمات به دنبال محصولات یا خدمات کسب و کار هستند. بنابراین منطقی است که کسب و کار مورد نظر، برای داشتن جایگاهی بهتر در جستجوی آن کلمات، سرمایه گذاری کند.

تفاوت نتایج ارگانیک با مواردی مانند Ads چیست؟

نتایج ارگانیک و طبیعی، مواردی هستند که به صورت طبیعی و بر اساس الگوریتم‌های گوگل در صفحه نتایج (SERP) ظاهر می‌شوند. به عبارت دیگر ما برای نمایش دادن سایتمان در آن جایگاه، به طور مستقیم هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنیم.

نتایج دیگری که به اصطلاح به آن‌ها Paid Results می‌گویند، به دلیل هزینه‌ای که ما برای آن جایگاه پرداخت می‌کنیم به مخاطب نمایش داده می‌شوند. به عبارت دیگر، انتخاب نتایجی که به صورت Paid هستند، بر اساس شایستگی و الگوریتم‌های گوگل نیست.

google ads

متا دیسکریپشن چیست و آیا هنوز اهمیت دارد؟

متا دیکریپشن که به آن متای توضیحات هم می‌گویند، متن کوتاهی است که پایین عنوان صفحه در نتایج جستجو ظاهر می‌شود. کاربرد این متن، توضیحی است که درباره محتوای صفحه می‌دهد و وظیفه‌اش، قانع کردن مخاطب برای کلیک کردن بر روی سایت ما است.

متا دیسکریپشن هنوز اهمیت دارد اما چگونگی آن با گذشته تفاوت دارد. زمانی بود که تنها به کار بردن کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن صفحه و اسپم کردن آن‌ها، باعث بهبود رتبه سایت می‌شد؛ اما اکنون، همانطور که بیان شد، وظیفه دیسکریپشن، قانع کردن مخاطب برای انتخاب سایت ما به‌جای دیگر نتایج است؛ و از این راه بر سئوی سایت تاثیر گذار است. البته که به کار بردن کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن و همچنین کلمات lsi آن، بدون تاثیر نیست.

آیا به کار بردن کلمه کلیدی در دامنه سایت اهمیت دارد؟

یکی از باورهای غلطی که از گذشته بین برخی از متخصصین سئو وجود دارد، بهبود وضعیت سئو سایت به دلیل وجود کلمه کلیدی در دامنه است. وجود کلمه کلیدی در دامنه استی شما، تنها می‌تواند کمی به اعتماد بیشتر کاربر کمک کند. مثلا اگر کاربر به دنبال موبایل است، دامنه‌ای که کلمه موبایل در آن وجود دارد، در نگاه اول، به نظر تخصصی‌تر می‌آید.

بنابراین اگر در اسم برند شما، کلمه کلیدی مورد نظرتان وجود دارد، از آن در دامنه هم استفاده کنید؛ اما به دنبال گنجاندن کلمه کلیدی خود در دامنه، آن هم به قیمت طولانی‌تر شدن آن نباشید.

چند بار کلمه کلیدی خود را در صفحه به کار ببریم؟

متاسفانه نمی‌توان پاسخ به این سوال را با یک عدد یا درصد داد، چرا که عدد صحیحی برای آن وجود ندارد. به طور کلی چنین دیدی نسبت به بهینه سازی و سئو نداشته باشید. درست است که بعضی از منابع عدد 3 درصد را برای چگالی کلمه کلیدی بیان کرده‌اند اما سعی کنید هنگام نگارش محتوای یک صفحه، به کاربر فکر کنید و او را در نظر بگیرید. سعی کنید بهترین متن را برای او بنویسید و مطمئن باشید طی این کار، کلمه کلیدی خود را به اندازه کافی به کار خواهید برد.

از اسپم کردن و به کار بردن زیاد از حد کلمه کلیدی خود پرهیز کنید؛ چراکه هم کاربر هنگام مطالعه متوجه این موضوع خواهد شد و از آن آزار خواهد برد و هم ممکن است به دلیل Keyword Stuffing تاثیر منفی بر سئوی سایت داشته باشد.

تفاوت لینک داخلی و لینک خارجی چیست؟

لینک های داخلی، لینک هایی هستند که از یکی از صفحات سایت خودمان به صفحه‌ای دیگر از سایت داده شده است. در حالی‌که لینک خارجی از یک سایت دیگر به سایت ما اشاره می‌کند.

در هر صفحه از سایت، چه تعداد لینک قرار دهیم؟

پاسخ این سوال مشابه به تعداد دفعات تکرار کلمات کلیدی در هر صفحه است. از لینک دادن بیش از حد پرهیز کنید و سعی کنید هرجا لازم بود کاربر را به صفحه دیگری ارجاع دهید، از لینک استفاده کنید. مجددا می‌گویم: هنگام نگارش، کاربر را در نظر بگیرید.

آیا برای انجام امور سئو، نیاز به دانش کدنویسی دارم؟

اگر بخواهیم پاسخ این سوال را خیلی کوتاه بدهیم، باید بگویم نه. برای انجام فعالیت‌های سئو نیازی به دانش کدنویسی نیست. البته که برای امور پیشرفته‌ای مانند بهینه سازی قالب و… نیاز به کد نویسی دارید و همچنین کمی آشنایی کلی با HTML تا حدی ضروری است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت دانش برنامه نویسی از پیشنیازهای سئو نیست.

robots.txt چیست؟

فایلی است با نام robots و فرمت txt که در مسیر روت سایت (domain.com/robots.txt) قرار می‌گیرد و به وسیله آن می‌توانیم دسترسی ربات‌ها و خزنده‌های مختلف به سایت خود را تعیین کنیم.

فایل sitemap.xml چیست؟

فایلی است که می‌توان آن را فهرستی از تمامی صفحات سایت شما دانست. به کمک فایل sitemap.xml موتورهای جستجو بهتر و سریع‌تر به محتوای سایت دسترسی خواهند داشت و سرعت ایندکس شدن صفحات نیز افزایش خواهد یافت.

تفاوت ایندکس و کراول (Crawl) چیست؟

خزش یا Crawl بازدید خزنده‌های (ربات‌ها) موتورهای جستجو از محتوای یک صفحه است. پس از بازدید خزنده‌ها، موتور جستجو صفحات و اطلاعات آن‌ها که قرار است در صفحات نتایج نشان داده شود را ایندکس می‌کند. بنابراین ممکن است بعضی از صفحات Crawl شده ولی به هر دلیلی ایندکس نشوند.

پیشنهاد مطالعه: مقاله سایت sureoak

سواللات پر تکرار درباره سئو

چگونه صفحاتی از سایت که ایندکس شده‌اند را ببینم؟

برای مشاهده صفحاتی از هر سایت که در حال حاضر ایندکس شده است، عبارت زیر را در گوگل جستجو کنید:

                                                      site:domain.com

همچنین می‌توانید وضعیت صفحات مختلف سایت خود را در ابزار Google Search Console مشاهده کنید.

تگ alt در تصاویر چه اهمیتی دارد؟

موتورهای جستجو و به خصوص گوگل، تصاویر را نمی‌خوانند اما برای فهمیدن متن و تکست مشکلی ندارند. (البته که گوگل به دنبال سیستم پردازش تصویر است؛ اما هنوز به صورت 100 درصدی برای پردازش محتوا کاربردی نیست) قرار دادن تگ آلت برای تصاویر، به گوگل و موتور جستجو کمک می‌کند تا بهتر متوجه محتوای تصاویر شود. همچنین اگر به هر دلیلی تصاویر یک صفحه به درستی لود نشوند، این تگ alt آن‌هاست که نمایش داده می‌شود.

چه قدر زمان لازم است تا نتایج فعالیت‌های سئو را مشاهده کنم؟

به طور خلاصه باید گفت که سئو یک فرایند بلند مدت است و اگر قصد به کارگیری خدمات SEO برای سایت خود دارید، نباید انتظار نتیجه یک شبه داشته باشید. به طور کلی می‌توان گفت هرچه قدرت و اعتبار سایت شما نزد گوگل بیشتر باشد، نتیجه فعالیت‌هایتان نیز سریع‌تر قابل مشاهده خواهد بود. اما اگر سایتی تازه تاسیس دارید و تا کنون فعالیت جدی روی آن نداشته‌اید، باید کمی صبر بیشتری داشته باشید.

زمان لازم برای نتیجه گرفتن در سئو، بسته به شرایط مختلف، متفاوت خواهد بود. عواملی مانند سختی کلمه کلیدی، قدرت رقبا، قدمت سایت ما، سابقه سایت ما، محتوایی که منتشر می‌کنیم و… همگی در زمان لازم برای به نتیجه رسیدن فعالیت‌های سئو تاثیر گذار هستند.

در طول فرآیند سئو چه هدفی را دنبال کنیم؟

وقتی دارید برای سئو سایت خود هدف گذاری می‌کنید، فقط به فکر بالای قیف بازاریابی خود و افزایش حداکثری بازدیدکننده‌های سایت نباشید. به کل قیف بازاریابی خود فکر کنید و سعی کنید ترافیک باکیفیت را روانه سایت خود کنید.

به این فکر کنید که «آیا همه افرادی که وارد سایتتان می‌شوند، مشتریان بالقوه شما هستند؟» اگر جوابتان منفی است، پس آیا این‌که بازدیدکنندگان سایت افزایش داشته است، اهمیتی دارد؟ بنابراین سعی کنید هنگام هدف گذاری برای SEO، مقاصد و اهداف تجاری خود را نیز در نظر بگیرید.

امیدوارم مواردی که بیان شد، برای شما مفید بوده باشد. اگر پرسش دیگری در ذهن دارید یا فکر می‌کنید سوال پر تکرار دیگری از قلم افتاده است، آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

راه‌های ارتباط باما:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها